Een inbouw vs. opbouw zwembad: wat zijn de voor- en nadelen?

Een inbouw vs. opbouw zwembad: wat zijn de voor- en nadelen?

De eerste keuze die je maakt in jouw zoektocht naar een zwembad is voor een inbouw of opbouw exemplaar. Wat is precies het verschil tussen de twee? Dat lees je in deze blog. 


Wat is het essentieel verschil tussen een inbouw en opbouw zwembad?

Dat is simpel. Bij een inbouw zwembad wordt de kuip in de grond geplaatst. Bij een opbouw zwembad daarentegen plaatst men het juist op de grond. Een inbouw zwembad is in de meeste situaties ook duurder dan een opbouw zwembad. De twee voornaamste redenen hiervoor zijn de graafwerken die nodig zijn voor het ingebouwd zwembad. Ook het materiaal waarmee inbouw zwembaden worden gemaakt zijn duurder, maar kwalitatiever. 

 

De voor- en nadelen op een rijtje

Dat er een verschil is op basis van look is logisch. Dat is een persoonlijke voorkeur. Een inbouw zwembad ziet er strakker en moderner uit omwille van de afwerking. Het maakt een onderdeel uit van jouw tuin. Zeker wanneer je het mooi laat afwerken met tegels en beplanting eromheen, wordt het één met je tuin.

Een ander groot voordeel van een inbouw zwembad is de grootte van je bad. Inbouw zwembaden zijn in de meeste situaties langer, breder en dieper dan opbouw zwembaden. Zo is ons langste zwembad de XL-Fast Lane met een lengte van 12,2 meter! Niet slecht hé?  Een opbouw zwembad kan je wel sneller installeren en op korte termijn is het goedkoper. Wil je voor een lange tijd genieten van je zwembad, dan kies je best voor een inbouw exemplaar. Deze zijn omringd met grond die voor een extra bescherming zorgen. Ook zijn ze van sterker materiaal gemaakt.

Een opbouw zwembad kan je eenvoudig zelf installeren. De installatie van een inbouw zwembad is ook langer in vergelijking tot de installatie van een opbouw zwembad. Ook kan je het demonteren in de winter! 

 

Kort samengevat

Zoals je weet heeft elk bad zijn voor- en nadelen. Maar welke past nu bij jouw noden? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.  

 

Kies voor een ingebouwd zwembad als:

✔️ je de voorkeur geeft aan het uitzicht van je zwembad en tuin. 
✔️ je jarenlang zwemplezier wilt hebben in één enkele investering. Het zwembad gaat levenslang mee en dat garanderen we bij Compass Pools.
✔️ je voor duurzaamheid kiest. Niet alleen qua levensduur, maar ook van ecologisch standpunt heeft een inbouw zwembad tal van voordelen.
✔️ je meerwaarde wil creëren op je woning. Een ingebouwd zwembad is een extra pluspunt bij een eventuele verkoop later. 

 

Kies voor een opbouw zwembad als:

✔️ je meteen in je bad wil plonsen. 
✔️ je een goedkopere oplossing wil. Een opbouw zet je eenvoudig zelf op, kan je ook demonteren en dat scheelt in prijs. 
✔️ je geen vergunning wilt aanvragen.

 

En wat kies jij?

Bij Compass Pools geloven we in de meerwaarde van een inbouw zwembad. Onze experten helpen je dan ook graag verder met een gratis offerte. Vraag een vrijblijvende offerte aan >

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: