Hoe kies ik de kleur voor mijn zwembad?

Hoe kies ik de kleur voor mijn zwembad?

De beslissing is gemaakt, er komt een zwembad in de tuin! Met de vele keuzes die je hierbij moet maken komt de kleur vaak op de laatste plaats. Maar onderschat deze keuze niet.

Wanneer een zwembad goed geplaatst wordt is de kleur van het water het enige wat je nog mag opvallen! Hoe je die juiste kleur kiest lees je hier.


Een blauwe oase in je tuin

Wanneer je aan een zwembad denkt, komt er al snel een blauwe oase te voorschijn. Maar … wist je dat een grote hoeveelheid water altijd een blauwe schijn zal opleveren? Zelfs als je zwembadkuip wit is, zal hij dus lichtblauw kleuren! Dat komt omdat zonlicht uit verschillende kleuren bestaat en het water enkel de blauwe lichtstralen weerkaatst.

Wil je de blauwe kleur extra in de kijker zetten dan kies je best voor een diepblauwe zwembadkleur. Van lichtblauw tot intens donkerblauw (Nova Blue), je kan kiezen uit een brede waaier aan kleuren! Nova Blue geeft je trouwens het gevoel dat je in de diepe oceaan zwemt.

De kleur van je zwembad

Hoe ziet de omgeving eruit?

De kleur van je zwembad

Wil je met het zwembad de aandacht trekken of laat je het helemaal opgaan in zijn omgeving? Dat is een belangrijke factor om je kleur te bepalen! Blauw komt niet vaak voor in de natuur waardoor een felblauw zwembad meteen dé eyecatcher is in jouw tuin. Hou hierbij de kleur van je planten, poolhouse en de aankleding van je terras in het achterhoofd.

Met een lichtgrijze kuip zal je water een turquoise toets krijgen. Als je jezelf in de Bahama’s wil wanen is dit de kleur die je zoekt! Wie liever een ingetogen zwembad wil dat perfect past in elk seizoen kiest best voor een midden grijze kleur zoals Nova Grey. Deze kleur geeft nog steeds een helder effect, maar springt minder in het oog. De grijze kleur weerspiegelt de omgeving meer in het water: de bomen of de wolken in de omgeving. Hierdoor is het zwembad een echte kameleon waarbij het sterk verandert naargelang het weer!

Kleurverschil tussen de bodem en trap

Ook de diepte van je zwembad bepaalt de kleur van je water. Zo zal de bodem niet dezelfde kleur hebben als je wand op je eerste traptrede. Bereid je hierop voor door een reeks gedetailleerde foto’s op te vragen of een bezoek te plannen!

Het zit ‘m in de details

Niet enkel de kleur is belangrijk element, maar de textuur is nét zo belangrijk. Zo kan je kiezen voor een effen, lichte of grote spikkel textuur in je kuip! Bij Compass Pools raden we een effen zwembad niet aan. Waarom? Hier speelt verkleuring een grote rol.

Om de effen kleur van een zwembad te bekomen wordt een gelcoating gebruikt. Deze gelcoating is minder bestand tegen chloor en UV-stralen. Om deze reden bieden wij slechts één effen kleur aan, wit. Die kan natuurlijk niet verbleken!

Als je kiest voor een grote spikkel in je kleur krijg je een natuurlijk effect van grind, zand of keien. Elke kleur wordt alsook beschermd met een harde transparante toplaag waardoor hij optimaal beschermd en gegarandeerd is!

Ook het onderhoud speelt grote parten hierbij. Als je zwembad buiten ligt, zullen er steeds pollen of kleine stofdeeltjes op het oppervlak drijven. Bij een effen kleur zal de schaduw van deze deeltjes extra opvallen op de bodem van het zwembad. met een lichte of grote spikkel textuur zal dit minder snel en hard opvallen.

Ten slotte worden de glinsterende deeltjes in onze cyber en bi-luminate kleuralgen handmatig aangebracht! Daardoor is elk zwembad uniek.


Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur?

Wij helpen je graag verder met het juiste kleurenpalet! Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: