Waarom je een zwembad best in de winter kan plaatsen

Waarom je een zwembad best in de winter kan plaatsen

Een zwembad laten plaatsen in de winter? Inderdaad, het lijkt niet erg logisch. En toch is het najaar de beste periode om een zwembad te laten plaatsen. In deze blogpost zetten we alvast de voordelen even voor jou op een rijtje.


Een frisse duik al vanaf de eerste zonnestralen

Een zwembad aanleggen in de winter zorgt ervoor dat je tuin reeds summerproof is vanaf de allereerste zonnestralen. In België is de periode met goed weer beperkt en dus kan je je het niet permitteren om die eerste mooie dagen al te missen door de aanleg van je zwembad. Door je zwembad in het najaar te laten aanleggen ben je er zeker van dat jij kan genieten vanaf het eerste moment. Ook zorgt de aanleg van een zwembad vaak voor schade aan je tuin. Wanneer je zwembad reeds wordt geplaatst in de winter, heeft je tuin dus nog voldoende tijd om te herstellen.

Gunstiger grondwaterpeil

Iets waar steeds rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een zwembad is het grondwater. Doorgaans wordt de grond droog gezogen voor het plaatsen kan beginnen. In het najaar is dit echter niet of minder lang nodig door een lager grondwaterpeil. Waarom dit belangrijk voor jou is? Je spaart al meteen vanaf het begin een extra kost uit.

Ook zorgt een lager grondwaterpeil ervoor dat de werkzaamheden vlotter vooruit gaan. Hierdoor kan de aanleg van de tuin sneller van start gaan en ben je er zeker van dat je tuin weer spik en span is op het juiste moment.

Kortere wachttijd

Door de algemene perceptie dat je een zwembad beter in het voorjaar aanlegt, is de kans groot dat we sneller voor jou aan de slag kunnen. Onze planning is namelijk minder gevuld in het najaar waar jij dus van kan profiteren door tijdig contact met ons op te nemen. Wil jij de meerderheid voor zijn? Laat je zwembad dan in het najaar aanleggen.

Profiteer nu van onze winterkorting

Om je nog dat extra duwtje in de rug te geven, geniet je nu tijdelijk van duizelingwekkende kortingen. Vraag nu je offerte aan en profiteer van onze winteractie. Alweer een goede reden om je zwembad in het najaar te laten plaatsen!

Geniet van je winterkorting

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: