Hoe moet ik mijn zwembad afdekken in de winter?

Hoe moet ik mijn zwembad afdekken in de winter?

De koude wintermaanden zijn aangebroken en jouw zwembad gaat opnieuw dicht. Om het zwembad winterklaar te maken heb je een goede winterafdekking nodig. Wij leggen je uit waarom!

Waarom heb ik een winterzeil nodig?

Om je zwembad te beschermen tegen vorst zet je hem best op “wintermodus”. Hierbij start je installatie amper één kwartier om de twee uur op om energie te besparen. Je waterpomp wordt afgekoppeld en ook de meet & regel techniek wordt uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat er minder circulatie in het water is, waardoor minder vuil wordt afgevoerd en geneutraliseerd.

Een winterafdekking is daarom cruciaal om jouw zwembad hermetisch af te sluiten zodat er geen vuil in je zwembadwater valt.

Hoe wordt een winterzeil bevestigd?

Het zwembad wordt volledig bedekt met een geperforeerd winterzeil om het regenwater te laten doorsijpelen. Dit zeil wordt bevestigd aan de hand van inox uitschuifbare studs die aan de boordsteen worden bevestigd. 

Tussen deze studs worden linten gespannen die het zeil ondersteunen zodat het niet doorhangt onder het zware gewicht. Het zeil wordt op de linten gelegd en aangespannen door elastieken zodat jouw zwembad maandenlang beschermd wordt. 

Let op: om dit zeil te monteren heb je een boordsteen nodig van min. 60 cm. Een andere optie is om piketten in de grond te bevestigen, maar dit moet je mogelijks een paar keer opnieuw aanspannen. 

Wat met mijn ingebouwde rolluik?

Zodra je zeil geplaatst wordt, berg je jouw rolluik volledig op in de rolluikbak. Zo blijven je lamellen tijdens de winter mooi beschermd tegen de weergoden, ook tijdens storm en hagelbuien! 

Het 4-seizoenen zeil als oplossing?

Heb je onvoldoende boordstenen liggen? Dan kan het 4-seizoenen zeil een oplossing zijn! Dit zeil heeft geïntegreerde inox baren als dragende structuur en wordt op de boordstenen geplaatst. Hierdoor moeten er minder studs ingeboord worden. 

Het enige nadeel is dat jouw zwembad niet 100% hermetisch afgesloten wordt. Er kunnen nog steeds bladeren en ongedierte onder het zeil in. Het neemt ook meer plaats in om het tijdens de zomermaanden op te bergen. 


Hulp nodig om je zwembad winterklaar te maken?

Onze experten komen graag ter plaatse om alles in orde te maken. Maak een afspraak met onze experts.

 
Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: