Een hond? 3 redenen waarom een zwembad wél een goed idee is!

Een hond? 3 redenen waarom een zwembad wél een goed idee is!

Heb jij een trouwe viervoeter, die verzot is op water? Dan denk je vast dat een zwembad geen goed idee is. Maar met een Compass Pools zwembad hoef je jezelf geen zorgen te maken! Wij verleggen de drie populairste excuses om geen zwembad te nemen wanneer je een hond hebt.

1. Dat vervuilt mijn zwembad toch…

Springt jouw hond méteen het water in, voordat je het goed en wel door hebt? En ja hoor… dan eindigen er wel eens enkele plukken haar in het zwembad. Maar dat hoeft geen probleem te vormen! 

Met een goede filterinstallatie, met hoogwaardig glas of een fijne patroonfilter worden alle onzuiverheden continu gefilterd. 

Daarnaast installeren we bij Compass Pools, ook automatische meet- en regeltechnieken die de kwaliteit van je water minutieus op peil houden. Zo is het water steeds helder met een minimum toevoeging aan chloor. Zo zal je geliefde viervoeter ook geen last ondervinden van huidirritatie!

2. Dat wordt sowieso een ravage…

De kwaliteit van je zwembadkuip is essentieel. Je hond zal immers steeds langs de trap, in en uit het zwembad klauteren! Die nagels kunnen inderdaad kleine gaatjes of sneetjes maken in het zwembad. Hierdoor vormen er zich op termijn bacteriën of kunnen er lekken ontstaan. 

Heb je een hond? Dan moet je kiezen voor een kwalitatieve kuip! Het is essentieel dat de toplaag extreem hard en duurzaam is. Hierdoor zijn krassen onmogelijk, ook bij lang en intensief gebruik. Ten slotte dient de buitenste laag van je zwembad zeer glad te zijn, zodat er ook daar geen bacteriën vormen. 

Bij een zwembadkuip van Compass Pools vormt dit dankzij de ongeëvenaarde technologie dus geen enkel probleem.

3. Dat is niet veilig…

De beste beveiliging voor je hond? Dat is de zwembadafdekking! Let goed op dat het zeil het gewicht van je spelende hond kan dragen. Een noppenfolie is hier dus geen goede keuze, een 4-seizoenenzeil wel! Hierdoor hoef je jezelf geen zorgen te maken. 

Wie met één druk op de knop zijn zwembad wil sluiten, kiest best voor een elektrische inbouw rolluik. Deze drijven op het water en kunnen tot 100 kg dragen in het midden van het zwembad. Wees hier dus extra oplettend om drama’s te vermijden. Het begin van het dek is dus niet voldoende dragend en kan inklappen. 

Zorg er dus voor dat de zwembadrand steeds is voorzien van een veiligheidsrand rondom de randen, om de rolluik te ondersteunen. Zo gebeuren er geen ongelukken!


Extra waterpret voor jouw viervoeter? 
Wij zoeken de oplossing, die bij jullie past.

Contacteer ons

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op: